עבורי, הרגל טוב יהיה הרגל שמקדם אותי (ואת הסביבה שלי) לחלומות והיעדים שלי. הרגל רע – הרגל שמרחיק אותי מהיעדים שלי.
אחד הספרים הטובים שקראתי בתחום הוא ״הרגלים אטומיים״,
ומתוכו אספתי את העקרונות החשובים ביותר בהטמעת הרגלים טובים:
– שיהיו פשוטים – הפחיתו התנגדויות – הקטינו את מספר הפעולות שעליכם לבצע כדי לממש את ההרגלים הטובים שלכם. לדוגמה: אם אני רוצה לצאת לרוץ כל בוקר, אדאג בלילה שלפני להכין את בגדי הריצה.
– כלל שתי הדקות – שניתן יהיה לבצע בתוך כמה דקות או פחות. כלומר אם אני רוצה לרוץ כל בוקר ההרגל אפשרות טובה להרגל שאצור לעצמי הוא לנעול נעליים ולצאת מהבית בשעה 6:30.
– הצהרות יישומיות – להיות ברורים ביום, בשעה, במקום. אני עומד לרוץ בימים ראשון, שני וחמישי, בים, בשעה 6:30 בבוקר.
– צימוד הרגלים – אחרי הרגל שאני כבר עושה – אכניס הרגל חדש. אחרי ציחצוח השיניים, וסידור המיטה, אני לובש את בגדי האימון שלי.
– עצבו את סביבתכם – שההרגל החדש שאני רוצה להכניס יהיה נגיש. דוגמה: אם אני רוצה לצאת לרוץ כל בוקר, הבגדים יחכו לי כך שלא תהיה התלבטות בבוקר והדבר הראשון שאראה מול העיניים יהיו בגדי הריצה שלי.
– להפוך את ההרגלים לאוטומטיים – להשקיע בטכנולוגיות שמאפשרות לי להבטיח התנהגות עתידית רצויה.
– חיזוקים חיוביים – תגמול מיידי לעצמכם ברגע שאתם משלימים הרגל טוב.
– טכניקת מעקב – כדי להגביר מוטיבציה עקבו אחרי ביצוע ההרגל ולא לשבור את הרצף.
– אל תפספסו פעמיים ברצף – במידה ופספסתם – חזרו לעניינים באופן מיידי.
בוידאו הקצר –
הרגלים פשוטים שהשחקנים והשחקניות בתכניות שלנו בחרו לעצמם..
נ.ב.
ידעתם ש-12 דקות קריאה ביום שוות ל60 שעות שנתיות
וש3 דקות של תרגילי בטן שוות ל-18 שעות בשנה?
אני שמח ונרגש להזמין אתכם לסדנא ייחודית וחוויה מקרבת שתעזור לכם להיכנס לעונה הקרובה בצורה ממוקדת וטובה.
https://bc.ravpage.co.il/jumpball-marketing?ref=fb
אוהב,
לירן